Navalney

Navalny Dömd för bedrägeri i stor skala samt förtal

2010-2013 anklagad för fusk med kontrakt för leverans av virke, bedrägerier bl a mot Yves Rocher, förskingring av andras egendom. I december 2013 dömdes bröderna Navaljni till 55 miljoner rubel i böter.

2011 Som rådgivare till Kirovs guvernör anklagades Navalnij 2010 för Bedrägeri och missbruk av förtroende. Mot statsföretaget ”State University Enterprise Kirovles”. Angående ogynnsamt kontrakt för leverans av virke. Förlusterna beräknades till 1,3 miljoner rubel. Det lades ned 2011, men återupptogs

2012 Omvandlades anklagelsen mot Navalnij (Ryska strafflagen paragraf 3) organisering av förskingring av andras egendom i särskilt stor skala. Här tillkom också skogsföretaget ”Vyatskaja Skogsföretag och skogsföretaget Kirovles”

2013 Omvandlades anklagelsen mot Navalnij (Ryska strafflagen paragraf 3) organisering av förskingring av andras egendom i särskilt stor skala. Här tillkom också skogsföretaget ”Vyatskaja Skogsföretag och skogsföretaget Kirovles” Bedrägeri mot franska kosmetikaföretaget ”Yves Rocher” vid avtal mellan Bolaget med begränsat ansvar ”Huvudprenumerationsbyrån (bröderna Navaljnis bolag) och ”De automatiserade sorteringscentren” som är en filial till ”De ryska posten” där Oleg dvs Alexejs bror) arbetade som chef för departementet för interna utskick. Totalt 55 miljoner rubel. 29 okt 2013 anklagade Ryska federationens en slutlig anklagelse om förskingring mot Bröderna Navalnij. De dömdes den december-

Navaljnij kontrollerade ideella organisationer bl.a. Navaljnijs egen Antikorruptionsfond, mediafonden ”Årets femte säsong” Fonden för organisering och samordning av skyddet för medborgarnas rättigheter, Fonden för juridiskt stöd för medborgarna Fonden Shtab” för skyddet av medborgarnas rättigheter.

Navaljnis dömdes fär att ha spenderat 356 miljoner av de totalt 588 miljoner so insamlats. Pengarna har använts för personliga ändamål. Straff 10 års fängelse.

Varför sitter Navalny i fängelse i Ryssland? – Global Politics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *