Genocid GAZA

Israels angrepp på Gaza har medfört ett brutalt och fruktansvärt lidande för folket i Gaza. Omfattningen av den pågående humanitära katastrofen och civila offer är enormt hemsk. Här är några olika punkter på vad de gör.

1 Israel massakrerar civila

70% av det stora antal civila, som Israel bombkampanj mördar, är kvinnor och barn.

2 Israel svälter medvetet den palestinska befolkningen

I Palestina begränsar och hindrar mängden mat, bränsle, matlagningsgas, medicin och vatten som kan föras in i Gaza. Hälften av Gazas befolkning svälter och nio av tio familjer i vissa områden tillbringar ’en hel dag och natt utan mat alls’, säger en hög FN-tjänsteman.

3 Israeliska ledare anser palestinierna vara icke-människor

De säger rakt ut att palestinier är ”människodjur”, ”hemska omänskliga djur”. Det finns exempel på många som uttrycker sig på det viset. De förödmjukar många av deras män som arresterats, de kläs av nakna offentligt i sina grannskap.

4 Israel förstör hem och kritisk infrastruktur.

De förstör moskéer, kristna kyrkor, skolor, kulturminnen, bibliotek, viktiga offentliga byggnader oh sjukhus. 1 december 2023 har militären IDF skadat eller förstört nästan 100 000 byggnader inkl. hela stadsdelar. 90 % av Gazas 2,3 miljoner har fördrivits från sina hem.

5 (6) USA stöder Israels massaker

USA förser Israel med de vapen som krävs för att utföra denna massaker. USA blockerar i FN:s säkerhetsråds beslut om att stoppas Israels massakrer. 3 gånger hitintills

6 Västbanken

 Israeliska bosättare, i nära samarbete med IDF, fortsätter att döda oskyldiga palestinier och stjäla deras land

Tillsammans med attacken mot Gaza har den israeliska regeringen markant ökat antalet godtyckliga arresteringar på Västbanken. Enligt Amnesty International tyder mycket på att dessa fångar har torterats och utsatts för förnedrande behandling

Död och förstörelse i Gaza – Global Politics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *